Vivus

Med över 2 miljoner beviljade lån så är Vivus idag ett av Nordens största låneföretag för snabblån. En av förklaringarna till Vivus framgångar är att bolaget tar ut förhållandevis låga avgifter i samband med SMS lån eller mikrolån – faktiskt bland de lägsta hittills som vi har hittat och recenserat här på Kreditsidan.com! Vivus erbjuder alla nya kunder ett lån på upp till 6,000 kr som är helt utan räntekostnader – och det går att låna upp till 10,000 kr som befintlig kund. Som befintlig kund är kostnaden för ett lån om 10,000 kr 10%, dvs 1000 kr, vilket i dessa sammanhang faktiskt är riktigt billigt.

Vivus är väldigt snabba med att betala ut sina lån, oftast kan man få pengarna till sitt konto samma dag, oavsett vilken bank man har. En annan trevlig detalj är att man enkelt kan förlänga lånet med 7, 14 eller 30 dagar genom att ange sitt lånenummer/referensnummer och betala in en mindre avgift till Vivus via Plusgiro. Smidigt och enkelt!

Vivus ställer några grundkrav på låntagaren, bl a får man inte ha några betalningsanmärkningar, man ska vara minst 18 år gammal – och man ska ha en ordnad ekonomi som klarar en sedvanlig kreditprövning. Här upplever vi att Vivus kan vara något tuffare än många andra tjänster, men samtidigt så behöver detta inte vara något negativt då man självfallet inte ska ta ett snabblån om man inte kan betala tillbaka det senare. Vivus skriver även på sin hemsida om lite olika situationer då man inte bör låna pengar – något som vi tycker är ansvarsfullt och bra.

ansokdirektFör att kunna låna pengar hos Vivus krävs att man har tillgång till ett registrerat mobilnummer och ett svenskt bankkonto. Inga övriga dokument behövs, men om man inte kan legitimera sig via t ex Bank ID, så kan man behöva skicka in en kopia av sitt ID-kort eller körkort. Det går även att tjäna pengar genom att bjuda in vänner och bekanta till Vivus. Om någon av dessa personer som man har bjudit in ansöker och blir beviljad ett lån, så får man 200 kr direkt insatt på sitt konto. Inte så tokigt!

Vivus kreditgräns på upp till 10,000 kr höjs i omgångar. Detta innebär att man som skötsam kund kan få låna upp till 8000 kr andra gången och därefter 8000-10000 kr efter tredje gången. Naturligtvis måste man ha skött de tidigare lånen och betalat dessa i rätt tid för att kunna låna mer. Av säkerhetsskäl krävs också att det har gått 7 dagar från det senaste lånetillfället innan man kan låna igen.

Sammanfattningsvis så kan vi rekommendera Vivus lånetjänster, inte minst för deras överkomliga avgifter. Vivus gör en ganska ingående kreditprövning, men tar inte någon kreditupplysning från UC. Istället görs en s k mikrokreditupplysning från CreditSafe, vilket inte belastar kundens kredithistorik. Bra! I likhet med de flesta andra lånetjänster som sker på distans så har man en ångerrätt om 14 dagar. Klicka på länken nedan för att ansöka om ett mikrolån hos Vivus!

blinykund

 

 

 

glodlampa Tips! Vill du tjäna pengar genom att berätta om Vivus för andra? Klicka här för att läsa mer.

Snabbfakta
Kreditbelopp: 50-10000 kr
Kreditgivare: 4Finance™
Återbetalningstid: 30 dagar
Förlängning av lån: Ja, 7, 14 eller 30 dagar
Ränta: 10% (effektiv ränta 219%)
Bonus och erbjudanden: 200 kr per värvad låntagare (februari 2013)
Höjd kredit: Ja, efter tre lånetillfällen (max 10,000 kr)
Betalningsanmärkning: Nej

ansoknudirekt

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Euroloan

  Euroloan framstår som en lånetjänst för den miljömedvetne då företaget bidrar till Carbonfund.org, en organisation som arbetar för att minska utsläppen av växthusgaser i världen. Varje beviljat lån innebär en minskning av koldioxidutsläppen med 10 kg, och för vart tionde lån så...

Viaconto

  Viaconto har förmedlat snabblån i Sverige sedan 2011 och har redan nått stora framgångar - inte minst tack vare attraktiva reklamkampanjer i t ex Stockholms tunnelbana. Hemsidan är minst lika attraktiv, och det enkla gränssnittet gör det väldigt lätt för kunden att snabbt få en...

Leave a comment