Vippi

Vippi är ett av Nordens största företag för SMS lån med ca 700,000 kunder och är verksamma både i Sverige och i Finland. Hundratals smslån beviljas och betalas ut varje dag. Första gången man söker ett lån så ska detta göras på Vippis hemsida där man fyller i sina uppgifter som t ex personnummer, mobilnummer och bankkonto.

När man har skickat in dessa uppgifter online via ansökningsformuläret så erhåller man en pin-kod till sitt mobilnummer som sedan skall användas för att verifiera sig. Om man är en helt ny kund så kan man komma att behöva identifiera sig ytterligare innan låneansökan godkänns.

Även om ansökningsprocessen hos Vippi första gången kanske kräver ett extra steg jämfört med andra långivare, så är det desto lättare att ansöka om nya lån längre fram.

Som befintlig kund kan man bl a enkelt ansöka direkt via SMS där man får besked nästan direkt på mobilskärmen. Utbetalningen från Vippi sker därefter inom ett par minuter till det bankkonto som man har registrerat sedan tidigare. Mycket snabbt går det alltså!

En annan stor fördel med Vippi är den helt unika möjligheten att alltid låna räntefritt i 15 dagar, oavsett om det är det första, andra eller tredje lånet man gör – och så vidare. En mycket smart lösning om man t ex behöver låna pengar snabbt inför t ex en helg och lönen kommer veckan efter! Det är först när man väljer en lite längre återbetalningstid som man behöver betala ränta. Detta gäller dock bara lån om 1000-5000 kr och som löper på 30 dagar.

ansokdirektHos Vippi går det att låna mellan 1000-10000 kr i 30, 60 eller 90 dagar beroende på hur stort lånet är. Vid tillfället för vår recension (februari 2013) gick det dock inte att välja att betala det största beloppet 10,000 kr på mindre än 90 dagar, vilket ur kostnadssynpunkt kanske hade varit att föredra. Och andra sidan kan dock detta vägas upp i viss mån av att det alltid är möjligt att låna utan ränta i 15 dagar.

Grundkraven för att ansöka om ett lån hos Vippi är att man är 20 år, folkbokförd i Sverige sedan 2 år tillbaka, har vissa inkomster, samt att man saknar betalningsanmärkningar. En kreditupplysning görs hos kreditupplysningsföretaget Soliditet AB, vilket alltså innebär att en förfrågan om lån inte dyker upp hos UC (Upplysningscentralen). Detta kan vara en fördel för den som lånar pengar ofta.

Fakturan för återbetalningen skickas antingen via e-post eller brevledes om man hellre vill det. Man kan alltid se sina inbetalningsuppgifter under ”Mina sidor” hos Vippi där man alltså kan logga in närsomhelst. Har man några övriga frågor så är kundtjänsten öppen måndag till fredag mellan kl 8-16, men låneansökan kan skickas in vid vilken tidpunkt på dygnet som helst.

Sammanfattningsvis så kan vi varmt rekommendera Vippi till våra läsare. Prismässigt ligger faktiskt Vippi under några av de största aktörerna på marknaden, och erbjudandet om att alltid kunna låna räntefritt i 15 dagar är väldigt bra. Klicka nedan för att ansöka om ett lån hos Vippi!

blinykund

 

 

 

glodlampa Tips! Vill du tjäna pengar genom att berätta om Vippi för andra? Klicka här för att läsa mer.

Snabbfakta
Kreditbelopp: 50-10000 kr
Kreditgivare: Vippi AB™
Återbetalningstid: 15, 30, 60 eller 90 dagar
Förlängning av lån: Ja, 30 dagar
Ränta: Effektiv ränta 0-909% (feb 2013)
Bonus och erbjudanden: Alltid räntefritt lån i 15 dagar
Höjd kredit: Ja, efter tidigare skötta lån
Betalningsanmärkning: Nej

ansoknudirekt

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply