OK Money

 

OK Money är ett populärt SMS-lån som tillhandahålls av Risicum Capital AB, ett företag som även beviljar lån under varumärket Risicum. Såvitt vi kan bedöma här på Kreditsidan.com så är tjänsterna helt likvärdiga vad gäller villkor och lånekostnader, så det är en smaksak vilket lån man väljer – och det går att låna hos båda sajterna samtidigt.

OK Money erbjuder snabblån på mellan 500 kr – 10,000 kr. Återbetalningstiden för lånet beror på storleken på beloppet, dvs lånar man upp till 5000 kr så gäller 30 dagar, för större belopp blir det antingen 60 eller 90 dagar – och vid vissa beloppsnivåer går det att välja mellan 60 och 90 dagar. Om man väljer den kortare återbetalningstiden för ett lån om t ex 7,000 kr, så sparar man f n ca 446 kr (mars 2013). Ett lån om t ex 10,000 kr löper dock alltid på 90 dagar med en månatlig amortering, dvs sammanlagt tre månadsbetalningar.

Första gången man ansöker om ett lån hos OK Money så skall detta göras på hemsidan. Detta är en säkerhetsåtgärd så att identifieringen av kunden kan ske på ett tillfredsställande sätt. Det går att legitimera sig via e-legitimation, ett registrerat mobilabonnemang eller om man har ett personkonto hos Nordea. Som återkommande kund går det sedan att enkelt låna via SMS, men naturligtvis går det även att fortsättningsvis även låna via nätet.

Det är viktigt att notera att det bara går att låna 500-5000 kr om man endast kan legitimera sig via sitt mobilabonnemang (förutsatt givetvis att alla adressuppgifter mm är korrekta). För att kunna låna 5000-10000 kr så krävs att identifieringen sker via e-legitimation, eller via personkonto hos Nordea.

ansokdirektFör att kunna ansöka om ett lån hos OK Money så krävs att man är minst 18 år gammal och har en årsinkomst om minst 24,000 kr. Man får heller inte ha några betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos kronofogden. OK Money är ett lån utan UC, dvs man gör en s k mikroupplysning hos Bisnode Kredit AB, men denna låneförfrågan syns alltså inte i UC:s kredithistorik – något som kan vara bra om man längre fram avser att ansöka om ett kreditkort eller banklån.

Det går relativt fort att ansöka om ett lån hos OK Money, även om man på hemsidan inte anger hur lång tid det tar – mer än att ansökningarna behandlas i tur och ordning under vardagar mellan kl 8-16. Naturligtvis går det även att skicka in låneansökan under helger och helgdagar, men då behandlas den inte förrän nästa påföljande vardag.

Utbetalningen av lånet sker dock väldigt snabbt! Om man har ett bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken så sker utbetalningen i realtid (dvs omedelbart) så fort som lånet är beviljat. För övriga banker så gäller att om lånet beviljats innan kl 13:00 en vardag, så har man pengarna på kontot samma dag. Om beviljandet av lånet sker efter kl 13:00, eller på en helgdag, så finns det utbetalade lånet på kontot nästföljande bankdag.

Sammanfattningsvis så kan vi varmt rekommendera ett lån hos OK Money eller Risicum. Deras SMS-lån tillhör bland de populäraste på den svenska marknaden, har snabba utbetalningar av beviljade lån, samt ett säkert och krypterat ansökningsförfarande. Klicka på länken nedan för att ansöka om ett lån hos OK Money.

blinykund

 

 

 

glodlampa Tips! Vill du tjäna pengar genom att berätta om OK Money™ för andra? Klicka här för att läsa mer.

Snabbfakta
Kreditbelopp: 500-10000 kr
Kreditgivare: Risicum Capital AB™
Återbetalningstid: 30-90 dagar
Förlängning av lån: Ja, mot en kostnad
Ränta: Effektiv ränta 120% (feb 2013)
Bonus och erbjudanden: Nej
Höjd kredit: Ingen uppgift
Betalningsanmärkning: Nej

ansoknudirekt

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply