Meddelandelån

Meddelandelån är en mycket uppskattad och väl beprövad lånetjänst sedan 2005, inte minst för personer som har betalningsanmärkningar. Tyvärr är det i dagens svenska samhälle fortfarande väldigt svårt att få ett lån om man har en eller flera betalningsanmärkningar, även om man faktiskt har betalat tillbaka sina skulder. Meddelandelån beviljar lån trots betalningsanmärkningar under vissa förutsättningar – mer om detta nedan.

Sverige är faktiskt fortfarande ett av världens tuffaste länder vad gäller såväl hanteringen av betalningsanmärkningar som möjligheterna till skuldsanering. I många andra europeiska länder försvinner nämligen en betalningsanmärkning omedelbart då man har betalat en skuld i sin helhet, även om man alltså onekligen har betalat försent. I Sverige kvarstår i regel en betalningsanmärkning i 3 år.

Som tur är börjar nu många svenska låneaktörer inse att en persons betalningsförmånga inte enbart kan bedömas utifrån t ex en P-bot som renderat i en betalningsanmärkning för kanske 2 år sedan, utan fler och fler långivare tittar nu allt mer på den framtida betalningsförmågan, snarare än historiken. Alla kan förstås hamna i ekonomiska svårigheter någon gång i livet.

Meddelandelån erbjuder både SMS lån om 500 kr – 10,000 kr samt möjligheten att låna via webben på hemsidan. Alla nya kunder erbjuds att låna 500 kr helt räntefritt i 15 dagar. Vi kan dock tycka att detta välkomsterbjudande är lite väl snålt tilltaget i en direkt jämförelse med andra långivare som erbjuder räntefria lån med klart större belopp till sina förstagångskunder. Men om man först vill prova på tjänsten innan man lånar ett större belopp så kan förstås detta låneerbjudande vara ett alternativ. Samtidigt så tycker vi att totalkostnaden för att låna det högsta lånebeloppet 10,000 kr faktiskt är helt överkomlig – även detta vid en direkt jämförelse med andra låneaktörer. Så det hela beror förstås på vad man är ute efter!

ansokdirektMeddelandelåns hemsida finns ett väldigt bra räkneverktyg där man på ett enkelt sätt kan se exakt hur mycket lånet kommer att kosta. Man väljer helt enkelt det belopp man vill låna, därefter kryssar man i önskad återbetalningstid. Lånen hos Meddelandelån går att betala tillbaka på 15, 30, 60 eller 90 dagar beroende på hur mycket man lånar. För den längre återbetalningstiden om 60 dagar så måste man dock låna minst 4000 kr, och för den längsta återbetalningstiden om 90 dagar så är minsta lånebelopp 8000 kr. Lånen som löper om 60 eller 90 dagar återbetalas vid två respektive tre betalningstillfällen.

En finurlig detalj med räkneverktyget hos Meddelandelån är att man faktiskt även kan se vad den totala kostnaden för lånet blir efter skatt. Räntan är ju naturligtvis avdragsgill i deklarationen, varför det kan vara praktiskt att på detta sätt se vad kostnaden blir svart på vitt utan att behöva räkna på det själv. Avdragsgill ränta återbetalas som bekant i samband med eventuellt överskjutande skatt efter det att deklarationen godkänts.

Som vi har varit inne på tidigare så är det alltså möjligt att bli beviljad ett lån med betalningsanmärkning hos Meddelandelån. Man får dock inte ha ett befintligt skuldsaldo hos kronofogden, utan skulden måste vara betald.

Meddelandelån gör en kreditprövning men tar ingen UC, utan gör sin kreditbedömning på annat sätt. Det framgår inte på hemsidan hur många betalningsanmärkningar man får ha, men på olika forum mm på nätet så sägs att maxtaket är 6 st. Det kan också vara så att det inte går att låna t ex maxbeloppet vid första lånetillfället, utan endast ett lägre belopp.

Ansökningsprocessen för ett lån hos Meddelandelån är väldigt enkel och görs antingen via SMS eller via webben i 4 lätta steg. Vi rekommenderar att man gör sin första låneansökan via hemsidan. Har man då tillgång till t ex e-legitimation så går låneansökan mycket fort och man har större möjligheter till en snabbare utbetalning. Utbetalning sker i de allra flesta fall inom 1 bankdag, och har man konto hos Nordea eller Handelsbanken sker överföringen direkt. Mycket smidigt!

Sammanfattningsvis så rekommenderar vi varmt Meddelandelån. Företaget har sedan mitten av 2000-talet förtjänat ett högt förtroende ute hos sina kunder, och man har en mycket hjälpsam kundtjänst utifall man har ytterligare frågor. Klicka på länken nedan för att ansöka om ett lån hos Meddelandelån.

blinykund

 

 

 

glodlampa Tips! Vill du tjäna pengar genom att berätta om Meddelandelån™ för andra? Klicka här för att läsa mer.

Snabbfakta
Kreditbelopp: 500-10000 kr
Kreditgivare: Meddelandelån Sverige AB™
Återbetalningstid: 15,30,60 eller 90 dagar
Förlängning av lån: Nej
Ränta: Effektiv ränta 0-2334% (feb 2013)
Bonus och erbjudanden: Upp till 500 kr räntefritt i 15 dagar (ny kund)
Höjd kredit: Ingen uppgift
Betalningsanmärkning: Ja

ansoknudirekt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply