TrustBuddy

TrustBuddy är en ganska smart låneförmedling för mikrolån mellan privatpersoner, dvs man lånar egentligen inte pengarna av företaget i sig, utan av deras medlemmar. TrustBuddy fungerar alltså som en slags lånemäklare mellan personer som vill låna pengar – och personer som vill låna ut pengar. Denna form av privatpersonlån brukar betecknas som ”person till person”-lån eller internationellt: P2P. TrustBuddy finns förutom i Sverige även i Norge, Danmark, Finland samt Spanien.

Låter allt detta lite krångligt? Det är det egentligen inte. Om man bara är ute efter ett vanligt snabblån eller ett SMS lån så är det ingen större skillnad mellan att låna via TrustBuddy, som att låna från något annat företag som erbjuder denna typ av snabba lån.

TrustBuddy erbjuder lån på mellan 500-5000 kr i upp till 30 dagar. Det går även att förlänga lånet i ytterligare 30 dagar mot en kostnad. Däremot går det alltid att låna helt utan avgifter eller ränta i upp till 14 dagar – något som vi uppskattar här på Kreditsidan.com!

Varför? Därför att ett mikrolån alltid kan innebära en belastning för ens ekonomi, och för att man inte bör låna mer än vad man faktiskt behöver. Om man således bara behöver låna ett par tusenlappar någon vecka innan lönen kommer, så är TrustBuddy, (eller t ex Vippi), alldeles utmärkta alternativ.

Att registrera sig och ansöka om ett lån hos TrustBuddy går mycket snabbt, under 15 minuter, åtminstone om man har möjlighet att direkt identifiera sig med e-legitimation. För att kunna ansöka om ett lån ska man ha ett svenskt personnummer och vara minst 18 år gammal, samt ha en viss inkomst. Naturligtvis måste man även ha tillgång till ett bankkonto dit pengarna kan betalas ut.

ansokdirektHos TrustBuddy är det möjligt att bli beviljad lån trots betalningsanmärkning. Vi tycker att det är helt naturligt att man bör kunna bli beviljad lån med betalningsanmärkning när man lånar av en låneförmedling bestående av privatpersoner. Så länge som man som medlem hos TrustBuddy sköter sina lån så behöver alltså betalningsanmärkningar inte innebära några problem.

TrustBuddy tar en så kallad mikroupplysning vid kreditprövningen av nya låntagare, alltså sker ingen kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen). Vad spelar då detta för roll? Jo, eftersom varje enskild låne- eller kreditförfrågan som görs via UC belastar sökandens kredithistorik och kreditvärdighet i viss mån. Har man t ex väldigt många kreditförfrågningar hos UC så kan det vara svårt att få lån hos andra långivare. Men detta är alltså inget problem hos TrustBuddy som alltså inte använder sig av UC.

Även om Kreditsidan.com till största del handlar om lån och krediter, så vill vi ändå skriva några rader om den andra funktionen hos TrustBuddy, nämligen möjligheten att låna ut pengar till medlemmarna. Som vi har beskrivit ovan så är det inte TrustBuddy i sig som lånar ut pengar till låntagarna, utan andra medlemmar. Om man väljer att utnyttja denna möjlighet så bör man enligt TrustBuddy kunna räkna med en årlig avkastning om ca 12% på sin investering.

Man står förstås en viss kreditrisk om en viss låntagare inte betalar sitt lån, samtidigt så hjälper TrustBuddy till med t ex inkasso. Det ska dock sägas att risken är förhållandevis liten då TrustBuddy har så pass många kunder/låntagare. Detta innebär att din investering fördelas på väldigt många låntagare för att sprida eventuella risker.

Sammanfattningsvis så kan vi rekommendera TrustBuddy som låneförmedling. Oavsett om du är ute efter att låna pengar snabbt – eller göra en investering – så är TrustBuddy både ett säkert och ett trevligt alternativ som en slags ”social bank” för alla! Klicka nedan för att ansöka om ett lån hos TrustBuddy.

blinykund

 

 

 

glodlampa Tips! Vill du tjäna pengar genom att berätta om TrustBuddy för andra? Klicka här för att läsa mer.

Snabbfakta
Kreditbelopp: 500-5000 kr
Kreditgivare: Trustbuddy AB™
Återbetalningstid: 14 eller 30 dagar
Förlängning av lån: Ja, 30 dagar
Ränta: Effektiv ränta 0-248% (feb 2013)
Bonus och erbjudanden: Alltid räntefritt lån i 14 dagar
Höjd kredit: Ingen uppgift
Betalningsanmärkning: Ja

ansoknudirekt

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply